Texels Kookboek - Knoflookbrood

Ingrediënten
1 stokbrood 2 teentjes knoflook 1 theelepel zout 4 eetlepels gehakte kruiden
150 gr boter

Hulpmiddelen
aluminiumfolie knoflookpers oven koksmes snijplank

Voorbereiding

Bereiding

Snijdt het stokbrood in dikke plakken van ongeveer 3 cm. De plakken echter niet helemaal doorsnijden, maar slechts zover dat het onderste derde deel van het brood nog aan elkaar blijft.

Maak de knoflookteentjes fijn, bij voorkeur in een knoflookpers. Vermeng zout, knoflook en kruiden met de boter en smeer de gekruide boter in de inkepingen van het brood. Pak het brood losjes in een groot stuk aluminiumfolie en vouw de randen goed dicht.

Grill het brood 15 minuten in de folie op de barbecue of in de oven onder regelmatig keren. Haal het brood na 15 minuten uit de folie en grill het brood nog 10 minuten aan de rand van de barbecue onder voortdurend omdraaien.

Serveertip

In plaats van knoflookboter kan je het brood ook vullen met kruidenboter, ansjovisboter (150 gr. boter en 1 tube ansjovispasta) of tomatenboter (150 gr boter, klein blikje tomatenpuree, zout, snufje paprikapoeder) gebruiken.

Eet smakelijk !!